Despre o alternativa.

Impresia mea este ca majoritatea nu crede in destin. E si greu sa crezi in ceva atat de imaterial, de in-definibil. Si probabil restul, cei care cred, o fac intr-un mod mistic: este ceva ce nu poti cunoaste niciodata. Si unii si altii au dreptate, in felul lor. Daca nu exista semne, sau daca exista, dar nu le poti interpreta, destinul ramane in afara sferei accesului uman, nu?

Probabil. Dar e ca si cum ai ostraciza forta potentiala din fizica newtoniana, cu argumentul ca forta cinetica este singura observabila cu ochiul liber… Daca destinul este o forta potentiala, asteptand sa se intample? Cu alte cuvinte, ar putea fi totalitatea lucrurilor pe care le-am putea face, scenariul nostru ideal, dar pe care il tradam din comoditate, teama sau orgoliu. Si in timpul asta stam in expectativa, visand sa ni se puna in cale, cu putin noroc, o viata indestulata, o ocupatie satisfacatoare, cineva care sa ne faca fericiti. Pana atunci, insa, viata e un razboi, si tinem pumnii sus, sa nu care cumva sa creada vreunul ca suntem slabi, speriati si nelamuriti. Ca suntem.

Se argumenteaza mai intotdeauna ca nu poti crede in ceva care nu exista. Dar, cu lucrurile care conteaza, poate fi invers.

About Mishamojo

Work in progress.
Acest articol a fost publicat în Viata. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s