Ce mai faci?

As scoate formula asta din uz. Si as limita mult utilizarea unora cu standard de intampinare, precum stransul mainii, pupatul formal, cunostintele facute la gramada, sau ciocnitul festiv si plin de simboluri aducatoare de noroc sau ghinion, la fiecare 7 vorbe. Dar sa ne intoarcem.

In primul rand, nu are decat raspunsuri paguboase. Daca nu faci prea roz, se impune sa explici ce si cum, si ajungi sa te lamentezi inevitabil. Daca faci bine, trebuie sa argumentezi neaparat, iar ce e bun pentru tine, destul de rar e interesant pentru altul (sa fim realisti). Si astea, macar, au meritul de a oferi un potential subiect conversational. Raspunsul „asa-si-asa” e jalnic prin natura lui.

In al doilea, e doar o reminiscenta a unui instinct de haita, o re-confimare a legaturilor tribale prin frecari de boturi si spinari, si dat din coada. Si, cum nu cred sa se mai puna problema ostracizarii, as prefera sa scap de obiceiurile astea, mai ales cand e vorba de grupuri mari.

In al treilea, fie si ca borna de comunicare, e plictisitoare pe cat e de universala. Disparitia ei ar forta oamenii sa fie mai creativi in abordare, ar adauga piper din start. Cine stie, cand te straduiesti sa gasesti o formula potrivita, devii si umpic mai atent la raspuns.

In plus, eu sunt mai uituc in privinta cunostintelor recente, si mi-ar conveni sa zic un „salut” si sa scap ne-testat, pentru binele tuturor…

Reclame

About Mishamojo

Work in progress.
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 Responses to Ce mai faci?

  1. Mishamojo spune:

    Foarte multumesc. Dar sa stii ca aplicarea e dificila, pe cuvant.

  2. Eh, „Ce mai faci” a devenit de multă vreme un substitut pentru „Salut”. Din păcate, uit mereu asta şi mă lansez (nu din plăcere, ci dintr-un reflex de politeţe) în explicaţii complexe. Şi de fiecare dată realizez cu cât dezinteres politicos mă ascultă interlocutorul. Cred că la „Ce mai faci” ar trebui să se răspundă automat cu „Bine”, aşa cum la „Salut” se răspunde cu „Salut”.

  3. Carmen spune:

    Sau sa raspundem tot cu „ce mai faci” si trecem mai departe.

  4. aniri spune:

    nu stiu cat de des folosesc formula asta de salut, insa stiu ca atunci cand mi se pune intrebarea resimt o presiune ciudata de a raspunde nici prea-prea (ca sa nu para ca ma lamentez) nici foarte foarte (ca sa nu epatez)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s