Frumusetea, o dimensiune lipsa.

– Ce e frumusetea, daca nu o expresie a incantarii resimtite? In mod originar, pe cale vizuala. E apogeul incitatiei unuia din simturi, este precum delicatesa pentru gust, catifelarea pentru piele sau mirosul de cafea proaspat prajita pentru un nas plictisit.

Si, pentru ca ochiul e un fel de SUA in cadrul ONU, este aplicata si elitelor celorlalte simturi. Aroma, mireasma, textura frumoasa.

Nu are egal printre corespondente, dar ramane doar definitia unei stari de fapt, constatarea unei calitati intrinseci. La oameni, simpla proportionare armonioasa a trasaturilor sare prima in ochi, insa devine rapid plictisitoare daca nu e animata. De un zambet, o mirare sau o expresie sugubeata. Adica acte constiente, expresii ale vointei.

Teoria mea nu vrea sa nege importanta avantajului detinut de fotogenici. Vrea doar sa ii asigure pe cei ce se considera oarecum lipsiti de darul asta, ca frumusetea, la oameni, este surclasata net de atractivitate, adica de capacitatea personalitatii de a mentine starea de frumusete la un nivel interesant in timp. Indiferent cu ce cantitate de frumusete ai opera, viata ta, gandurile tale, sistemul tau de valori, starea ta continua de om ii vor da amplitudine. Daca sunt frumoase.

Fa-le.

Reclame

About Mishamojo

Work in progress.
Acest articol a fost publicat în Viata. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s