Motivational, adjectiv.

„One day he’ll wake up and realize how amazing she really was, and when that day comes she will wake up next to the man who already knew.”

Asta e unul din multele exemple de wiseass-condescendent-blunt-card de care este plin FaceBook. Destul de multe contin un sarcasm izvorat doar din neintelegerea elementara a mecanismelor psihologice umane. Si, in ciuda aparentei profunzimi, nu fac un serviciu nimanui: pe de o parte, femeilor le dau impresia ca relatia nu merge exclusiv din vina nataraului care nu le apreciaza destul (si le incurajeaza sa spere ca exista undeva, posibil langa, unul care le va idolatriza exact asa cum sunt), iar pe barbati ii irita inevitabil, pentru ca niciunul nu se plaseaza voluntar in pozitia ipotetica de mascul care apreciaza cu adevarat femeia altuia, in schimb mai toti s-au gasit in situatia in care o femeie le-a spus ca nu o inteleg indeajuns.

In ceea ce le priveste pe femei, problema consta in faptul ca par sa nu realizeze ca neintelegerea de care „se bucura” pare sa se repete inexorabil (in afara catorva fericite exceptii), indiferent de relatie. Iar atunci cand realizeaza asta, tendinta naturala este sa dea vina pe generalitatea insensibilitatii la barbat, cautand in continuare inorogul ala care le va adora toate hachitele. E mai putin important ca, atunci cand dau peste cate unul, il extirpa destul de rapid, din motive de plictiseala („era baiat bun, dar prea molau, n-avea personalitate”). Si toate astea se intampla in conditiile in care femeile insesi recunosc ca pana si lor le este greu sa-si defineasca dorintele, ca sunt greu comprehensibile.

La barbati problema este mai simpla, ei sunt pur-si-simplu prea independenti (a se citi comozi), dar si mult prea orgoliosi pentru a intelege/accepta sistemul de valori feminin. Nu e bai, pot fi educati relativ usor, insa e nevoie de o lesa lunga, si inteleapta.

About Mishamojo

Work in progress.
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s