Despre credinte.

Oamenii se despart in trei categorii: atei, credinciosi, si Martorii lui Chupacabra (cei care cred in ceva, dar inca nu le este clar in ce). Daca scoatem din calcul batalia dogmatica, logica lucrurilor subliniaza urmatoarele:

– ateii sunt Emo rau de tot. E cea mai jalnica solutie dintre toate. Daca ti se pune la indemana un set de trei idei de motivare existentiala (toate cu sansele lor ), si tu  o alegi pe aia in care nu contezi, fiintezi si dispari ca scoicile, si-atat, trebuie ca esti predispus la depresie. Viata e o intamplare, ia ce iti vine la indemana, apoi mori oarecum imbecil, cu un rictus superior pe fata. Ai invins degeaba, dar glorios. Oki.

– religiosii sunt umpic mai umani, dar, din acelasi punct de vedere, prea umani. Adica iubire-iubire, dar iti crapa capul daca nu crezi dupa buchea legii. Ei admit ca o constiinta trebuie sa tinda catre ceva, catre infinit, insa nu au curaj sa caute propria varianta, sau sa ii lase pe altii sa o gaseasca. Doar imprumuta intelepciunea „batranului satului”, fac din ea steag, si mor din nu stiu ce motiv. La propriu, nu se stie care este motivul, se crede doar ca este valoros pentru ca e vechi, si ca se moare pentru el.

– aventurierii. Oamenii aia aroganti, care cred ca orice e posibil, doar sa aiba un sens.

About Mishamojo

Work in progress.
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s