De rerum felix. MMXIII.

Fericirea are multe aspecte. Si si mai multi factori de influenta externi. Cred, insa, ca se pot identifica cel putin doua dintre calitatile esentiale  pe care trebuie sa le cultivam, ca sa o obtinem.

Prima este curiozitatea, insa nu e vorba de aia de terrier, in care jucaria e interesanta pana cand nu o mai vrea nimeni, sau incepe sa doara. Ci la cea de tip teuton, consecventa pana la piulita. Asta e partea de input. A doua este increderea in logica, in adevaruri absolute. Sa le spunem Leme. Si trebuie precizat ca nu e vorba de intrebari existentiale, ci doar de adevaruri pe care suntem pregatiti sa ni le asumam. Ceva in genul nu toate criticile trebuie luate in serios, insa trebuie ascultate fara exceptie, nu stii de unde sare iepurele ratiunii. Si fara „…dar azi nu am chef sa o iau logic, na”. Ar fi doar o trapa lasata deschisa, prin care vom evada de la o regula buna din-ce-in-ce mai des.

Cu astea doua, cantitatea de informatie, invatatura utila, aplicabila, se tripleaza, se pare. Si trebuie doar sa antrenam doua tipuri de instincte naturale in a ajunge excelente, curiozitatea si increderea. Evolutie, adica.

About Mishamojo

Work in progress.
Acest articol a fost publicat în Idei, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s